• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Moeilijk aan te leggen of toch meer functioneel kiezen? Er zijn heel veel soorten badkamer tegels waar je uit kan kiezen en waar je op kan letten bij jou voorkeur. Je kan ze op verschillende manieren kitten, toepassen of aanbrengen. Ook komen er steeds meer vormen en verschillende variatie omdat iedereen eigenlijk wel voor badkamer tegels kiest en niet voor hout of stenen. Ook bij vochtige plekken wordt het steeds minder en probeert men te variƫren wat het meest functioneel is en natuurlijk een mooie uitstraling heeft. Maar wat is nou eigenlijk slim dure tegels of toch meer goedkope en welke zijn er nou echt goed functioneel en kan je lang behouden?

Vorm

De vorm van de badkamertegel is ontstaan bij het maken van verschillende tegels. Vroeger maakten hobbyisten veel verschillende tegels van een klein vierkantje of een rechthoekje. Later werd er bewezen dat je er heel makkelijk vuil en water af kan halen, dus eigenlijk was het een hele functionele tegel die in veel plekken gebruikt worden. Omdat de tegels zo klein waren moesten ze goed gelegd worden. Je kan immers niet een hele grote tegel in een keer plaatsen in 1 oppervlak. Het moest klein en functioneel zijn dus ook makkelijk te plaatsen. Als je veel kleine tegels had die je goed tegen elkaar aan kon plaatsen dachten ze dat het makkelijk te bevestigen was en ook nog eens super handig.

Wat is er nou eigenlijk zo goed aan?

Wat veel mensen afvragen is natuurlijk waarom zou ik kiezen voor deze tegels als ik bijvoorbeeld houtlook tegels mooier vind of toch steen. Natuurlijk staat je eigen keuze vrij maar er zijn diverse argumenten waarom je beter voor badkamer tegels kan gaan.

  • Het loopt lekker, zeker als je uit de douche komt en/of je op blote voeten loopt.
  • Het is makkelijker te bevestigen vergeleken met steen of houtlook tegels.
  • Je kan bij sommige bedrijven je eigen ontwerp maken en doorgeven.
  • Je bent 9/10 keer goedkoper uit.

Gebruik

Je besluit om te kiezen voor badkamertegel maar waar kan je ze eigenlijk allemaal gebruiken? Hoewel het ''badkamer tegels'' wordt het door veel mensen gebruikt in de wc of ook wel de keuken. Moet je je voorstellen vieze kook rook op je aanrecht en muur, geen probleem met deze tegels je kan het er zo afvegen en als het goed gekit is kan je er ook nog eens lang mee doen. Buiten dat worden ze bijna nooit vervangen de tegels zelf blijven zolang goed dat het heel vaak herwerkt wordt met een ander laagje verf. De tegels blijven hetzelfde en krijgt een compleet nieuwe look.

Conclusie

Eigenlijk als je de tekst zo leest is de badkamertegel heel functioneel en heeft het weinig nadelen. Echter is dit nog waar ook het heeft weinig nadelen hoewel het wel gekit moet worden door een professioneel en met veel aandacht moet worden gelegd is het een super goede tegel. Je kan dus eigenlijk zeggen als je vanaf het begin de tegels goed aanlegt heb je er heel lang plezier van en dat klopt!

Onderdeel van . Website door